Μαρ
2022
Μάρτιος : Σχεδιάζοντας ένα μέλλον με αισιοδοξία

Αντί για ευχές θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου σε σχέση με την έκφραση ανησυχίας και των προβληματισμών που μοιράζεστε μαζί μου όλες αυτές τις ημέρες.

Προβληματισμοί οι οποίοι έρχονται από το παρελθόν αλλά επιτύνοντε τώρα με τον γρήγορο μετασχηματισμό της αγοράς μας. Μιλάω για την έκφραση ανησυχίας σχετικά με τις συνθήκες "ολιγοπωλίου" και κατ επέκταση την μείωση των ποσοστών των προμηθειών μας.

Επάνω δε σε αυτές τις ανησυχίες όλων μας, έρχονται και κάποια "καλοπροαίρετα" δημοσιεύματα τα οποία χωρίς καμία ουσία και χωρίς καμία ειδική αναφορά σε δεδομένα, σπεκουλάρουν στην ανησυχία μας, ως συνήθως, για να κερδίσουν τα περιβόητα "κλικ".

Όπως φαίνεται, η αγορά μας τα επόμενα χρόνια θα έχει κατ ελάχιστο 6 με 7 "μεγάλα σχήματα" και πιθανότατα και άλλα μικρότερα είτε με συγκεκριμένες εργασίες είτε με κάποιες εξειδικεύσεις. Ακόμα λοιπόν και στο πιο ακραίο σενάριο μιλάμε για 6 και πλέον παίκτες.

Θα ήθελα λοιπόν με πλήρη ευθύνη και λογική τεκμηρίωση να σας βγάλω από το μυαλό κάθε τέτοια σκέψη και αυτό γιατί.

Όπως ορίζουν οι βασικές αρχές της οικονομίας για να υπάρξουν συνθήκες ολιγοπωλίου θα πρέπει ο αριθμός των "παρόχων" να είναι πολύ συγκεκριμένος σε σχέση με τον πληθυσμό της κάθε κοινωνίας. Αυτός ο αριθμός για τα μεγέθη της οικονομίας μας είναι μόλις 1,5 πάροχοι. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως ο αριθμός 7 απέχει πάρα πολύ από το νούμερο των συνθηκών ολιγοπωλίου.

Σαν πιο τρανό παράδειγμα είναι ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας, όπου έχουμε 3 παρόχους σε ένα προϊόν που αγοράζεται από το 100% του πληθυσμού μας. Ακόμα και αυτοί οι 3 πάροχοι σήμερα "ξεγυμνώνονται" για να κερδίσουν έναν παραπάνω πελάτη.

Το ίδιο ισχύει και στο βασικό εμπόριο των super market όπου πλέον είναι 5 πάροχοι που απευθύνονται στο 100% της κοινωνίας και πάλι ο ανταγωνισμός είναι οξύτατος.

Το δικό μας προϊόν έχει απήχηση ίση με 4% στους κλάδος Ν.Π. και Ζωής και 11% στον κλάδο πυρός. Άρα, σε απλή γλώσσα.... οι εταιρείες παρακαλάνε για έναν ακόμα πελάτη.

Πως λοιπόν θα επικρατήσουν οι συνθήκες ολιγοπωλίου ;

Σταματήστε να σκέφτεστε κάθε αρνητικό που πλασάρουν για να κάνουν την δουλειά τους και σκεφτείτε απλά, λογικά και με γνώμονα την πραγματικότητα !

Αυτό που έχουμε να "φοβόμαστε" είναι μόνο ένα, ο δικός μας κακός εαυτός !
Όσο δεν επιτελούμε τον καθημερινό μας ρόλο, όσο δεν ενημερώνουμε τον πελάτη μας σωστά για το επάγγελμα μας και για τις λύσεις που μπορεί να έχει από την ασφάλιση τόσο θα μας κυριεύει το άγχος της επόμενης ημέρας !

Όσο παράγουμε προστιθέμενη αξία στην κοινωνία που ζούμε, σε εμάς και την οικογένεια μας και κατ΄ επέκταση στην εταιρεία που συνεργαζόμαστε, ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ !!

Καλό μήνα σε όλους !!!

Future Insurance Network

Λ. Μεσογείων 400 & Αιγαίου Πελάγους 1-3 
15342, Αγ. Παρασκευή

☎ 210 6018343

Europisti logo

  • Η Future Insurance Network είναι μια ομάδα ανάπτυξης εργασιών που λειτουργεί αποκλειστικά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πίστης, με την ιδιότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

    Διαβάστε περισσότερα...
 

Η συγκεκριμένη σελίδα διαχειρίζεται από τον Ρούσση Κωνσταντίνο με την ιδιότητα του Περιφερειακού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Πίστης.
Το περιεχόμενο της σελίδας δεν δεσμεύει την εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ. 

© 2020 Powerd By intros.gr