Φεβ
2019
O Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Γιατί είναι μονόδρομος για τους Millennials!

- γράφει η Άννα Σκάρπα, 

Οι Millennials δεν είμαστε καλύτεροι ή «περισσότεροι» από τη γενιά που προηγείται από εμάς.

Όπως κάθε προηγούμενη γενιά, έτσι και οι Millennials έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, θετικά και αρνητικά.

Γεννηθήκαμε την εποχή που η επιστημονική φαντασία ήταν προϊόν του Χόλυγουντ και ανάμεσα σε ανθρώπους που κανείς δε φανταζόταν ότι θα γινόταν για εμάς η ψηφιακή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά! Η διαφορετικότητα μας, πηγάζει από το περιβάλλον και τις συνθήκες στις οποίες αναπτυχθήκαμε.

Πρεσβεύουμε διαφορετικά «πιστεύω» και έχουμε διαφορετική ιεράρχηση αξιών.

Σαν άνθρωποι, επικεντρωνόμαστε περισσότερο στις ευρύτερα κοινωνικές, πάρα στις ατομικές μας ανάγκες. Είμαστε πρακτικοί και θυμώνουμε όταν νιώθουμε ότι χάνουμε τον χρόνο μας. Θέλουμε να μαθαίνουμε γρήγορα, να προχωράμε και να εξελισσόμαστε. Έχουμε αυτοπεποίθηση και θέλουμε να μένουμε αυθεντικοί και αληθινοί. Είμαστε προσανατολισμένοι στο αποτέλεσμα, ενώ πιστεύουμε ότι η ομαδική προσπάθεια θα μας αποδώσει πολυτιμότερους καρπούς από εκείνης των μεμονωμένων ατόμων. Σκεφτόμαστε έξω από το κουτί, με εν συναίσθηση και μαχόμαστε έναντι κάθε μορφής διακρίσεων. Ίσως για αυτό είναι τόσο σημαντική για εμάς η συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες. Θέλουμε να αγωνιζόμαστε για υψηλότερα ιδανικά και για έναν μεγαλύτερο σκοπό από εμάς τους ίδιους.

Είναι φανερό λοιπόν, πως οι Millennials δεν «καταπίνουμε μασημένες τροφές», αμφισβητούμε και απορρίπτουμε ότι δεν μας κάνει!

Είμαστε μια γενιά υπερμορφωμένη, που θέλει να κάνει τη διαφορά στον κόσμο, πιστεύει στα όνειρα της και ξέρει πως μπορεί να τα κάνει πραγματικότητα.

Αυτό μας κάνει να απολαμβάνουμε την καταιγίδα της εξέλιξης που βιώνουμε σήμερα, καθώς για εμάς είναι το μέσο για να πραγματώσουμε όσα ονειρευόμαστε.

Μέσα από την τεχνολογία και τον ψηφιακό κόσμο, αποκτήσαμε μεγαλύτερη εξοικείωση με τις «χωροχρονικές» έννοιες και την έννοια της διαδρομής. Μπορούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να βρεθούμε ψηφιακά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, να συνομιλήσουμε με ανθρώπους κάθε κουλτούρας , ανταλλάσσοντας ιδέες και να μοιραστούμε την προσωπική μας εμπειρία ζωής.

Η πρόσβαση μας σε γνώσεις κάθε λογής είναι ανεξάντλητη. Πράγμα που κάνει την περιέργεια μας να εξάπτεται ακόμα περισσότερο….

Επίσης, κατανοούμε ότι αλλάζει ο τρόπος εργασίας και κατά συνέπεια και οι δεξιότητες που απαιτούνται είναι δραματικά διαφορετικές από αυτές που μέχρι τώρα αναπτύσσαμε. Για αυτό είναι τόσο σημαντικό να σκεφτούμε έξω από το κουτί.

Η αλλαγή είναι ραγδαία και αυτό είναι ΓΕΓΟΝΟΣ.

Αυτό που μπορεί να αλλάξει, είναι η οπτική μας στα πράγματα. Αντί να επιμένουμε να χρησιμοποιούμε αυτά που μας είναι γνωστά και οικεία στο σήμερα ας αναρωτηθούμε…: Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία; Πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα μου δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Και το να προβληματίζεις το μυαλό σου δημιουργικά είναι ένα μοναδικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Αυτό μαζί με την φαντασία, την δημιουργία, την ενσυναίσθηση, την διαίσθηση, τα συναισθήματα, την ηθική και τη δεοντολογία, είναι χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να αυτοματοποιηθούν από καμία τεχνολογία. Τι θέλω να πω με αυτό;

Οι μηχανές είναι πολύ καλές στην προσομοίωση αλλά όχι στο να είναι! Αυτό κάνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού πιο πολύτιμα από ποτέ ! Και αυτό είναι επιτυχία! Καθώς την ώρα που τα ρομπότ κάνουν μέρος των εργασιών μας, μένει χρόνος και ενέργεια για εμάς τους ίδιους ώστε να σκεφτούμε πως θα μπορούσαμε να κάνουμε την «εμπειρία» της ζωής μας ακόμα καλύτερη !

Μήπως τελικά αντί να κρατάμε αντίσταση, να αρχίσουμε να οραματιζόμαστε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που θα μπορούσε να προσδώσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον κλάδο μας;

Στείλε μας τις απόψεις σου μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας. Μπορείς να αναγράψεις #millennials και αν επιθυμείς μπορούμε να ανεβάσουμε το άρθρο σου με το ονοματεπώνυμό σου ή το ψευδώνυμό σου.

Μάθε περισσότερα 2106018343 ή στείλε μας το email σου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

#shareWISDOM #fineVOICES  

Future Insurance Network

Λ. Μεσογείων 400 & Αιγαίου Πελάγους 1-3 
15342, Αγ. Παρασκευή

☎ 210 6018343

Europisti logo

  • Η Future Insurance Network είναι μια ομάδα ανάπτυξης εργασιών που λειτουργεί αποκλειστικά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πίστης, με την ιδιότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

    Διαβάστε περισσότερα...
 

Η συγκεκριμένη σελίδα διαχειρίζεται από τον Ρούσση Κωνσταντίνο με την ιδιότητα του Περιφερειακού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Πίστης.
Το περιεχόμενο της σελίδας δεν δεσμεύει την εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ. 

© 2020 Powerd By intros.gr