Φεβ
2019
Ο δρόμος της επιτυχίας - γράφει στην F.I.NE. η φίλη μας Μαρία Σ.

Η κοινωνία μας διατηρεί πάντοτε μία στάση απόλυτης εξιδανίκευσης ως προς την επιτυχία. Τη θεωρεί ανώτερη και απαραίτητη για την ευδοκίμηση στη ζωή, πάντοτε τιμάει και αναγνωρίζει τους ανθρώπους που καταφέρνουν να διακριθούν, ενώ παραγκωνίζει τους αποτυχόντες.

Και όμως, η αποτυχία είναι ένα απαραίτητο σκαλοπάτι για την κατάκτηση της επιτυχίας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να θεωρείται πετυχημένος και να μην έχει απορριφθεί ή βιώσει την αίσθηση της αποτυχίας. Και οι μεγάλες προσωπικότητες του κόσμου το γνώριζαν καλά αυτό.

Διάσημες προσωπικότητες που οδηγήθηκαν από την αποτυχία στην επιτυχία

Ας δούμε μερικές μεγάλες προσωπικότητες οι οποίοι στα πρώτα τους βήματα, θεωρούταν αποτυχημένοι και βίωσαν απόρριψη.

Το δημοφιλέστερο συγκρότημα του κόσμου, οι Beatles, γνώρισαν την απόρριψη όταν στα πρώτα τους βήματα, η δισκογραφική εταιρεία που συνεργάζονταν τους είπε πως “δεν έχουν μέλλον στη μουσική”… το ποιος είχε άδικο, αποδείχθηκε στην πορεία…
Ο μεγαλύτερος φυσικός του αιώνα που το όνομά του έγινε συνώνυμο της ευφυΐας, ο Αλβέρτος Αϊνστάιν, δεν υπήρξε ποτέ του καλός μαθητής και όλοι προϊδέαζαν πως το μέλλον του δε θα ήταν πετυχημένο. Και όμως, κατάφερε να διαπρέψει και να θεωρηθεί ο μεγαλύτερος επιστήμονας του 20ου αιώνα.
Ο ιδρυτής της λάμπας, Thomas Edison, για τις χίλιες ανεπιτυχείς προσπάθειες που βίωσε μέχρι να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα, έλεγε χαρακτηριστικά: δεν απέτυχα, απλώς βρήκα χίλιους τρόπους οι οποίοι δε λειτουργούσαν…
Ο “βασιλιάς” Elvis Presley, στα πρώτα του βήματα στη μουσική, άκουσα αποθαρρυντικές εκφράσεις και διάφοροι παραγωγοί έλεγαν πως “θα παραμείνει σε όλη του τη ζωή ένας απλός φορτηγατζής”… η ιστορία απέδειξε το αντίθετο…
Ο “βασιλιάς των βιβλίων τρόμου” Stephen King, είχε βιώσει και εκείνος την απόρριψη, αφού το πρώτο του μυθιστόρημα Carrie, είχε απορριφθεί.
Τα παραδείγματα βεβαίως είναι αναρίθμητα και αποδεικνύουν πως η επιτυχία πρέπει να έρθει μέσα από την αποτυχία.

Τι χρειάζεται ώστε να πετύχει κάποιος;

Ας δούμε μερικά από τα βασικά γνωρίσματα των ανθρώπων που έχουν πετύχει.

- Αυτοπεποίθηση: Αν δεν πιστέψεις στον εαυτό και τις ικανότητές σου, τότε δεν πρόκειται να το πράξει κάνεις άλλος για εσένα.
- Αποφασιστικότητα: Δε χρειάζεται να δίνουμε απόλυτη σημασία στα λόγια των άλλων; αν εμείς πιστέψουμε στο όνειρό μας, θα εμπνεύσουμε και τους σωστούς ανθρώπους οι οποίοι θα σταθούν στο πλευρό μας.
- Έλλειψη φόβου απέναντι στην αποτυχία: Η αποτυχία είναι απαραίτητη στη ζωή και είναι προπομπός της ίδιας της επιτυχίας. Ο επιτυχημένος άνθρωπος γνωρίζει πως η αποτυχία είναι απαραίτητη και δεν τη φοβάται.

- Διαρκής προσπάθεια: Η ζωή είναι μία διαρκής προσπάθεια. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, αλλά να προσπαθούμε συνεχώς για αυτό που θέλουμε. Είναι βέβαιο πως όταν κατακτήσουμε αυτό που θέλουμε, η ηθική ανταμοιβή θα είναι μεγάλη.

- Αγάπη για το αντικείμενο: Αν δεν αγαπάμε πραγματικά αυτό που κάνουμε, τότε δε θα μπορέσουμε να προοδεύσουμε ποτέ ουσιαστικά. Αγαπώντας αυτό που κάνουμε, δίνουμε στον εαυτό μας το έναυσμα και το κίνητρο να θέλει να γίνεται καλύτερος.
Οφείλουμε όλοι μας και ειδικά η κοινωνία, να σταματήσουμε να δαιμονοποιούμε την αποτυχία, να εκτιμήσουμε την παιδαγωγική της ωφέλεια και να της αναγνωρίσουμε την τεράστια παιδευτική της σημασία στην προσωπική μας εξέλιξη. Η αλλαγή στην κουλτούρα μας ως προς την αντιμετώπισή μας, θα μας ανοίξει δρόμους και θα μας βοηθήσει να την εκτιμήσουμε όπως της αξίζει.

,γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Πηγή // https://www.flowmagazine.gr/pos_mporei_na_ftasei_kapoios_tin_epituxia/2/

Η Μαρία είναι 23 ετών και είναι Δημοσιογράφος. Αρθρογραφεί και κείμενά της έχουν αναρτηθεί σε πολλά και αξιόλογα sites ( Ο Κλόουν, Antivirus,Λόγιος Ερμής, Αναπνοές, Babyads) .

Η Ψυχολογία είναι ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα μελέτης της διότι μελετά τα μύχια και τα άδυτα της ανθρώπινης ύπαρξης, μαζί με τη Φιλοσοφία. Η γραφή είναι για αυτή ένας τρόπος ζωής, ένα ξέσπασμα και μία φυγή από την κουραστική πραγματικότητα.

Στόχος και όνειρο ζωής μετά από λίγα χρόνια να δημοσιεύσει αρκετά βιβλία της και να και να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του Δημοσιογραφικού κόσμου.

Η ομάδα της F.I.NE. ενισχύει την προσπάθεια της Μαρίας δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους νέους & νέες να εκφραστούν για θέματα που τους απασχολούν. Γιατί μέσα από το Bolg της F.I.NE. όλοι έχουν "φωνή".

 

Future Insurance Network

Λ. Μεσογείων 400 & Αιγαίου Πελάγους 1-3 
15342, Αγ. Παρασκευή

☎ 210 6018343

Europisti logo

  • Η Future Insurance Network είναι μια ομάδα ανάπτυξης εργασιών που λειτουργεί αποκλειστικά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πίστης, με την ιδιότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

    Διαβάστε περισσότερα...
 

Η συγκεκριμένη σελίδα διαχειρίζεται από τον Ρούσση Κωνσταντίνο με την ιδιότητα του Περιφερειακού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Πίστης.
Το περιεχόμενο της σελίδας δεν δεσμεύει την εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ. 

© 2020 Powerd By intros.gr