Οκτ
2018
Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων

Το κακό με την αναβλητικότητα δεν είναι ότι χάνεις πολύτιμο χρόνο αλλά ότι εξαιτίας της αισθάνεσαι πραγματικά άχρηστος, ανίκανος και ανάξιος.


Η συγγραφέας Mel Robbins μιλάει για τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου. Δοκίμασε τον. Άλλωστε, τι έχεις να χάσεις;

Τα πράγματα είναι απλά. Αυτό που σε πειράζει με την αναβλητικότητα δεν είναι ότι όλο και κάτι αναβάλεις αλλά ότι εξαιτίας της απογοητεύεσαι και θυμώνεις με τον εαυτό σου. Έτσι λοιπόν, στο μυαλό σου, εκτός από χοντρός, χαζός, ηλίθιος, μόνος, εύπιστος ή απατημένος είσαι και ανάξιος.

Η συγγραφέας του βιβλίου “The 5 second rule”, Mel Robbins γράφει ότι αναβλητικότητα δεν είναι αντανάκλαση της προσωπικότητας και των ικανοτήτων σου.
Στην πραγματικότητα και σε σε φυσιολογικά πλαίσια, η αναβλητικότητα είναι μια συμπεριφορά που σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις το άγχος σου.

Σε κανονικές συνθήκες εάν κάτι σε αγχώνει, ή σε κουράζει, θέλεις να το αποφύγεις. Έτσι, κάνεις αυτό που σου μοιάζει λογικό: το αποφεύγεις είτε αναβάλλοντας το είτε “θάβοντας” το.

Προκειμένου να το αναβάλεις μένεις απασχολημένος με το να σκέφτεσαι, να χαζολογάς, να τρως, να πίνεις, να τηλεφωνείς, να βλέπεις τηλεόραση, να χάνεσαι στα social.

Στιγμιαία αισθάνεσαι τόσο καλύτερα που γλίτωσες από αυτό που σε αγχώνει. Όμως, σύντομα το άγχος επιστρέφει πολλαπλάσιο.

Ο εγκέφαλος δεν είναι παρά μια “μηχανή” που έχει τις λειτουργίες της.
Ενδέχεται λοιπόν, κάποιες λειτουργίες να έχουν σκουριάσει. Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις.

Υπάρχει ο έσω προμετωπιαίος εγκέφαλος ο οποίος και ευθύνεται για τις αποφάσεις που παίρνεις χωρίς καμία απολύτως σκέψη.

Η λύση στην αναβλητικότητα είναι να ενεργοποιήσεις εκείνο ακριβώς το μέρος του εγκεφάλου ώστε να βγεις από τον φαύλο κύκλο της αναβλητικότητας.

Τι μπορείς να κάνεις;

Αν υπάρχει κάτι που το αναβάλλεις συνεχώς, κάνε το αμέσως, σχεδόν τη στιγμή που θα σκεφτείς:

Τα ρούχα που θέλουν άπλωμα
το παιδί που θέλει προσοχή
η δουλειά που σε αγχώνει
η επίσκεψη στον γιατρό
η συζήτηση με τον διευθυντή
και οτιδήποτε άλλο σου κλέβει ενέργεια κάνε το αμέσως και μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα το σκεφτείς.
Το μυστικό είναι να πάρεις την ακριβώς αντίθετη απόφαση από αυτή που σου “επιβάλουν¨ το άγχος ή ο φόβος σου.

Η γενναία απόφαση
Η Mel Robbins την αποκαλεί “Η γενναία απόφαση”. Όταν δρας με γενναιότητα και κουράγιο, ο εγκέφαλος σου δεν μπλέκεται σε αυτό και σε αφήνει να κάνεις αυτό που χρειάζεται να κάνεις άμεσα χωρίς να σε γεμίζει με αμφιβολία.

Αν όλη την ημέρα σκέφτεσαι το τηλεφώνημα που έχεις να κάνεις, απλά πάρε το τηλέφωνο και κάνε την κλήση. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απογοητευτικό όμως μπορεί να είναι και θαυμάσιο. Όμως άλλο είναι το πραγματικό κέρδος....

Σε αυτή την περίπτωση μετράει το ότι απέδειξες στον εαυτό σου ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις το άγχος σου.

Το πραγματικό όφελος είναι ότι γλυτώνεις χρόνο ανησυχίας και ότι ενεργοποιείς την αδρανοποιημένη από το άγχος περιοχή των γρήγορων αποφάσεων.

Όπως κάθε νέα συνήθεια έτσι κι αυτή χρειάζεται κάποιο χρόνο και επιμονή για να εγκαθιδρυθεί.
Δούλεψε με αυτή την τεχνική όσο πιο συχνά μπορείς μέσα στην ημέρα για ασήμαντα ή σημαντικά θέματα που σε απασχολούν. Από τα άπλυτα πιάτα μέχρι την επίσκεψη στον γιατρό.

Η αναβλητικότητα είναι ένα τερατάκι που τρέφεται καθημερινά από την ενέργεια σου.
Δοκίμασε την τεχνική των πέντε δευτερολέπτων. Ίσως να είναι τελικά το κόλπο που θα σε βοηθήσει να πάρεις την ενέργεια σου πίσω και να ζήσεις μια καλύτερη ζωή χωρίς υπερβολική σκέψη, αναβλητικότητα, φόβο και φτωχά αποτελέσματα.

Πηγή : anewlife.gr αρθρογραφεί η Καίτη Φαρμάκη

Future Insurance Network

Λ. Μεσογείων 400 & Αιγαίου Πελάγους 1-3 
15342, Αγ. Παρασκευή

☎ 210 6018343

Europisti logo

  • Η Future Insurance Network είναι μια ομάδα ανάπτυξης εργασιών που λειτουργεί αποκλειστικά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πίστης, με την ιδιότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

    Διαβάστε περισσότερα...
 

Η συγκεκριμένη σελίδα διαχειρίζεται από τον Ρούσση Κωνσταντίνο με την ιδιότητα του Περιφερειακού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Πίστης.
Το περιεχόμενο της σελίδας δεν δεσμεύει την εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ. 

© 2020 Powerd By intros.gr